DANS: dreams.land

Dansam cu spiritul… cu emotia.

Dansam sexual si mortal, senzual si dramatic.

Dansam pentru ca inautrul nostru fiecare subsantza simte, reactioneaza.

“dreams.land”, un spectacol care excita, incita, sperie, surprinde. Conceptia artistica si coregrafia ii apartin lui Cosmin Manolescu, dansator, coregraf si manager cultural. El creeaza o poveste intre doua trupuri feminine, doua suflari (Camille Mutel si Litsa Kiousi) care isi traiesc povestea in fata sau in spatele sau… pe spectatori. Sala neagra ii aseaza pe privitori aparent haotic iar cele doua interprete au contact vizual si tangibil cu fiecare din ei. Tensiunea creste iar in noi se ridica emotia, simtita acum pe pielea riguroasa si aspra.

Intram in sala. Suntem legati la ochi si despartiti. Ni se spune sa ne scoatem esarfa cand vrem noi, in timpul spectacolului. Intram in fum, ciripit de pasarele si fosnet de padure. Ne preia cineva cu care incepem sa dansam. Usor, ne lasa pe scaun. Simteam ca spectacolul incepuse inca din asteptarea de pe hol, din fata “Laptariei”, asa ca decizia de a-ti lasa ochii liberi s-a transformat in impuls. In momentul in care eu am vrut sa vad ce se intampla si nu doar sa simt, am “gasit” in fata mea un trup gol care vorbea. Se misca…exprima. Nu era nevoie de cuvinte. Celalat trup era dominat de o masca de pisica. Se transforma, se chinuia, te atingea.

Imagine din spectacol
Imagine din spectacol

Progresand in poveste, costumele au devenit diverse iar emotiile la fel. Soapte provocatoare, atingeri reale, amenintari de cutit. Doar cateva sunete. Restul s-a transmis prin miscarea cruda a corpului. Sinceritatea trupului, invelit de naturaletea carnii de pe care nu lipsea celulita (daca ar fi lipsit, falsitatea flexibilitatii ar fi patat intregul concept de “gol stramosesc”) te sensibiliza. Ajungeai sa zambesti imediat dupa ce te-ai speriat, dupa ce ai inteles, dupa ce ti-ai revenit, dupa ce ai sperat, dupa ce ai dorit.


Spectacolul a fost realizat la Luxemburg in cadrul proiectului “Danse.Entre.Deux” , derulat cu oacazia desemnarii oraselor Sibiu si Luxembrug drept Capitale Culturale Europene.

Sambata, 29 noiembrie, s-a desfasurat la CNDB,  in cadrul programului curatorial “Amprenta.Dialog” conceput de Cosmin Manolescu.

Mai multe detalii despre proiectul “Amprenta”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s