Pantomima…”RencontreS”

…Compania de teatru “Passe-Partout Dan Puric” prezinta un spectacolul de pantomima: “RencontreS”.
Se joaca la Sala Rapsodia din strada Lipscani 53(Teatrul de revista Constantin Tanase) si apartine creatiei celor doi protagonisti Dragos Huluba si Violeta Totir.
afish-final-flat_resize_rencontres

Am asistat pentru prima data (spre rusinea mea!) la un spectacol de acest gen si din pacate nu am primit nimic din acel ceva pe care il caut in arta…

RecontreS” e un spectacol pe care l-as numi intransigent o “cioaca”. Asta pentru ca per ansamblu o ora si un pic am vazut multe “glumite” la care evident lumea se amuza teribil.
Au existat si momente in care am zambit datorita ideilor de la care se pornea si a ceea ce deveneau ele in final insa asta s-a intmplat foarte rar in ciuda rasetelor celor din sala. Se radea atat de tare incat- dupa- mi-am pus problema ca nu am simtul umorului. Mi-am revenit imediat ascultand si alte pareri similare cu ale mele si gandidu-ma ca nu, chiar nu-i asa amuzant cand cineva se scarpina in fund sau cand parodiaza (slab) o scena din Titanic.

A inceput ca o poveste cu doi oameni care se duc la o intalnire. El, Dragos Huluba, pregatindu-se in oglinda pentru o intalnire; ea, Violeta Totir in cealata parte a scenei facand acelasi lucru. Credibili, amuzanti, te faceau sa simti obiectele pe care ei si le imaginau. Intalnirea nu era intre ei doi ci fiecare avea separat o alta. In acelasi restaurant se intalnesc si se atrag…. si de aici ma asteptam sa urmeze o poveste coerenta, fluenta, care sa ma prinda si sa ma amuze. Dar intreg spectacolul a fost alcatuit din momente hazlii (sau nu) cu cei doi actori pusi fata in fata cu diferite situatii fara vreo legatura intre ele; iar in final un alt moment m-a dat peste cap pentru ca se lega de poveste si cred…ca era acolo o istorioara dar nu am putut eu sa o leg.

Ca si profesionalism nu pot sa ma exprim dat fiind ca acesta este primul spectacol de pantomima la care merg. Mi-a palcut stepul amandurora (a fost singurul moment din piesa in care am aplaudat)insa, neavand un termen romanesc de compartie, ma opresc la a spune ca mi s-a parut ok.

O concluzie…
Un spectacol de la care iesi ca de la un teatru de revista…

O alta parere…
“Rar un asemenea spectacol in lumea teatrala de azi… un comentariu fin asupra dragostei cu un umor rafinat marca sigura a unui talent inteligent” (Dan Puric)

O concluzie dupa “o alta parere”…

Cred ca nu am prins inteligenta subtila…

Advertisements

One thought on “Pantomima…”RencontreS”

  1. viseonline says:

    Si eu care aproape ma temeam ca nu ii inteleg subtilitatile si filosofia lui Puric the great… Se pare ca se foloseste de aceleasi clisee prin spectacole. La noi a venit cu Vis, si cu Passe Partout, unde era doar regizor. Daca in primul s-a limitat la imitatii de 2 lei (am iesit dupa primele 15 minute, satula sa vad cum canta la pian cu degetul mijlociu si se incheie si descheie la pravac, iar sala se tavaleste pe jos de ras), in al 2lea trece mai departe: aduce o scenetuta in care arata cat de hulit e el, proorocul neamului. Si insista pe treaba asta. Apoi faze mici-mici-mici, demne de un spectacol slab-slab-slab.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s