Despre teatru in care am crescut. Despre Galati

Da’ ce, exista teatru in Galati?

Galatiul e jos. Jos de tot. Nimic nou, poate doar cladirea. Aceleasi piese, aceeasi regizori si daca ei – practic – se schimba, atmosfera, pur si simplu nedefinita, ramane la fel. Simt plafonare iar diversitatea e departe.
Daca facem o retrospectiva relativ recenta, ne aducem aminte de „Moartea lui Eskrokov” (dupa mine cea mai buna piesa a ultimilor ani de la Galati). Tot in regia lui Sapdaru mai zvacneste „Mincinosul” si „Falstaff”…dar timid, prafuit, in umbra marelui „Eskrokov”. Ne mai aducem aminte si de „Zuckerfrei/Fuck You Eu.Ro.Pa!” in regia lui Alexandru Berceanu, o piesa care a nascut controverse si care a pus o bila fie ea alba, fie ea neagra in repetoriul Dramaticului. In rest…gri. Si cum griul nu exista… ramanem ca tontii si ne intrebam „ce se mai intampla in Galati”. Nimic!
A mai venit Motoi de’a mai montat un Sebastian mic…la fel de efemer ca restu’. A trecut si Frunza pe la noi da’ parca doar intr-o vizita „improvizata”(ce titlu!). S-a montat si “Lectia”, deci nu prea poti spune ca nu avem diversitate (dramaturgica cel putin)…dar degeaba. Eugen Fat, regizor nou angajat al teatrului Fani Tardini, da din coate pentru ceva nou, proaspat. Nu-i iese! Praful parca nu vrea sa iasa din Dramatic. Cristi Gheorghe a terminat masterul in regie, a montat „Hotelul celor doua lumi”…slab. Poate pe viitor Cristi Gheorghe ne va da ca regizor ce ne-a dat si ca actor. Poate…
Continuarea articolului aici, pe Teatru Acum!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s