Steaua fără nume – Spectacol de licența la Galați

Miercuri, 9 decembrie, studentii anului III- actorie ai Facultatii de Teatru din Galati au jucat la Teatrul Dramatic spectacolul lor de licenta, “Steaua fara nume” , de Mihail Sebastian. Regia este semnata de profesorul de clasa, Mircea Gheorghiu, alaturi de asistentii Florin Toma si Didi Cujba. Dat fiind ca e spectacol de licenta pe actorie, nu voi „critica amatoriceste” intregul, ci ma voi raporta strict la actorie.

Distributie:
Ichim – Gabriel Enache
Șeful gării – Răzvan Desis
Țăranul – Epure Răzvan
Profesorul – Radu Horghidan
Domnișoara Cucu – Rodica Panu
Eleva – Corina Andronic / Daniela Răducănescu
Pascu – Adrian Tofei
Necunoscuta – Adina Taschina
Udrea – Didi Cujba
Grig – Toma Florin

Cel mai evident lucru la acest spectacol este ca personajele sunt foarte bine conturate, ca s-a muncit, ca s-a construit. Din pacate, aseara s-a cunoscut strident acest lucru. Eu una am vazut mai mult cum trebuie sa fie personajul si nu cum este. Acest lucru a fost valabil la toata lumea. De la Ichim si pana la Profesor, de la Eleva la Necunoscuta, am vazut doar tipare care nu mi-au transmis decat superficialitate. Mircea Gherghiu a creat identitate tuturor; povestea din spate s-ar cunoaste, poezia lui Sebastian s-ar simti, daca nu ar fi totul atat de mecanic.

Răzvan Desis in rolul Sefului Garii, mi s-a parut foarte grabit. Apoi mi-am dat seama ca asa trebuie sa fie personajul si m-am gandit ca ii place sa vorbeasca si ca asta il caracterizeaza. Taranul (Epure Razvan) s-ar putea sa fi vrut sa gandeasca greu, Pascu (Adrian Tofei) trebuie sa fi fost obosit iar Ichim (Gabriel Enache), sictirit. In actul I si Radu Horghidan, in rolul Profesorului, a avut aceleasi probleme din categoria ”acesta sunt eu, iar acesta de langa e personajul meu” insa a avut si momente in care l-am crezut.

Adina Taschina; Radu Horghidan

Adina Taschina; Radu Horghidan


Necunoscuta este cu adevarat o aparitie. Adina Taschina arata foarte bine. Rochia ii pune in evidenta talia si spatele, fara ca sanii sa-ti ia ochii si sa devina vulgari; intradevar o blonda dupa care parca nu ai vrea sa fluieri ci ai vrea sa te uiti. Adina reuseste sa mai impresioneze publicul si prin siroaiele de lacrimi din spre sfarsit, dar si prin atitudinea ei de inceput. Schimbarea dintre actul II si actul III nu e una foarte naturala si nici foarte fina, asa cum nici cea a partenerului ei nu e de mentionat.

Didi Cujba in rolul lui Udrea si Corina Andronic (Eleva), au fost mai aproape de naturalete si mult mai curati. Florin Toma (Udrea) si Rodica Panu (Domnisoara Cucu) au fost cei care au avut si au creat relatie cu partenerul. Ca nivel general, acest lucru a lipsit pe parcursul spectacolului, studentii fiind preocupati de sine, fara sa formeze o echipa.

Reprezentatia din 9 decembrie a studentilor de la Galati mi-a dat senzatia unei masini cu cheia in contact care nu vrea sa porneasca. Se chinuie, haraie, se aprind beculetele in bord, dar nimic. Stim ca in toate filmele, la un moment dat, va porni. Sa speram ca vineri, 11 decembrie, cand vor juca in cadrul Festivalului ZILELE TEATRULUI STUDENTESC LA GALATI isi vor da drumul.

Advertisements

4 thoughts on “Steaua fără nume – Spectacol de licența la Galați

 1. Adrian Tofei says:

  Asa este; miercuri pe 9 nu am reusit sa ne mobilizam, sa ne aruncam in situatie si sa redescoperim totul “aici si acum”… am fost doar corecti in refacerea unor trasee exterioare si mai putin interioare, psihologice. E tare frustrant … dupa asa o “performanta” iti vine sa fugi dupa spectatori sa le explici cat de bine a iesit alta data, ce magie a fost, creatie autentica care nu semana deloc cu teatrul, conventii transformate total in adevar de viata … dar n-ai cum sa faci asta … si chiar daca azi pe 11 va iesi genial, pe spectaorii de pe 9 oricum i-ai pierdut definitiv…..offff…ce ma enerveaza teatrul asta!!!

  • Nicoleta says:

   Incerc sa ajung si azi ca sa nu ma pierdeti si pe mine definitiv 🙂
   Multa bafta!
   A! zi-mi te rog unde si la ce ora si daca e cu bani 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s