Medieval Praxis:: oameni frumosi pentru copii deschisi

Cei cativa oameni de la compania Medieval Praxis – pe care am descoperit-o de curand- pun mana de la suflet, suflet de la apetitul cultural, apetitul cultural de la schimbarea prin frumos si creeaza impreuna cateva lucruri pe care merita sa le mentionezi sau promovezi. Pentru mine, ei sunt inca o pastila efervescenta (de care nu-mi cumpara mama niciodata) care imi demonstreaza ca Bucurestiul nu e balaurul pe care numai Sf. Gheorghe il poate omori. Alaturi de surpriza interioara pe care mi-a facut-o anul trecut Fundatia Calea Victoriei, anul asta ma las la fel de zambinda companiei Medieval Praxis. Pe langa Festivalul de Muzica Veche, poate cea mai cunoscuta actiune a lor, in perioada imediat urmatoare a lunii ianuarie, se pleaca in tabara. Postez mai jos, cu ghilimele, materialulul lor legat de aceasta realizare.
P.S. Daca vi se pare ca fac reclama… asa e! sa promovam ce-i bun…ZIC!

Intr-un timp in care oamenii sunt tot mai grabiti, copiii au nevoie de o schimbare. O schimbare de aer si de timp, care ii va transpune in alte vremuri, cand existau idealuri inalte si eroi adevarati. Prin jocuri, ateliere si activitati recreative si educative, ei vor evada din lumea reala intr-o lume de poveste.

Tabara medievala

Tabara medievala


Editia de iarna a Tabarei Medievale pentru Copii se va derula in perioada 30 ianuarie – 5 februarie (in timpul vancatei intersemestriale a copiilor). Locul de desfasurare este o pensiune (www.casamuntelui.ro) situata in localitatea Fundata (1330 m), pe platoul montan traversat de culoarul Rucar-Bran, la granita dintre judetele Arges si Brasov. Conditiile din tabara (pensiunea Casa muntelui) sunt similare cu cele ale unei facilitati turistice de patru stele: fiecare camera are baie proprie, curatenia este exemplara, iar calitatea bucatariei este impecabila.

Atelierele de scrimă cu spadă medievală, tir cu arcul, pictură şi heraldică medievală, realizare manuală a hârtiei le vor dezvolta abilitătile personale, le vor îmbogăţi bagajul de cunostinte si ii vor familiariza cu codul de onoare, valorile si spiritul cavalerismului medieval. Atelierele sunt conduse de instructori specializati, cu experienta in lucrul cu copiii. Viitorii cavaleri si tinerele domnite vor purta costume corespunzatoare perioadei si vor participa la ateliere in grupe de cate zece, alcatuite pe criterii de varsta.

Pentru mai multe informatii despre Tabara Medievala va invitam sa vizitati site-ul www.tabara-medievala.ro, sau sa ne contactati la adresa de e-mail maria@medievalpraxis.ro, tel. 0725.223.396, persoana de contact Maria Petrescu.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s