GALA TEATRULUI TÂNĂR – comunicat de presă

Tinerii actori romani sunt invitaţi să concureze pentru un premiu de 100.000 de dolari.

Trupe formate din maximum 7 actori, cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, se pot înscrie în concurs până la data de 28 martie 2010. Pentru a putea participa, tinerii actori trebuie să susţină un spectacol de teatru universal, care să corespundă următoarelor genuri: teatru-dans, Comedia Del Arte, teatru-pantomima, coregrafie-cuvant.

Preselecţia trupelor se va face în perioada 29 Martie – 2 Aprilie, de către o comisie formată din speciliasti cu experienţă în domeniul artistic. Selecţia va fi făcută de un Juriu format din mari personalităţi ale teatrului românesc şi va avea loc la Teatrul Nottara în zilele de 28 şi 29 aprilie. Trupa câştigătoare va fi anunţată pe 6 mai, în cadru festiv, la Teatrul Odeon.

Cultura salvează România! Salvaţi Cultura!
Camelia Buda, director proiect Gala Teatrului Tânăr: “Marele premiu, în valoare de 100.000 de dolari va fi acordat sub formă de finanţare a participării trupei la festivaluri de teatru, pe mari scene ale Europei. Intenţionam în acest fel să sprijinim teatrul românesc, actorii tineri, cu talent şi iniţiativa, să încurajăm implicarea acestora în viaţa artistică româneasca şi să le facilităm accesul la festivaluri internaţionale de teatru. De asemenea, ne propunem să arătăm Europei o altă fată a României.”

NOTĂ: Regulamentul şi toate detaliile privind participarea la concurs pot fi găsite pe site-ul Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, la adresa www.fudv.ro şi pe galateatruluitanar.wordpress.com.

Persoană de contact:
Nadina Nedelea Rus – consultant în comunicare
Mobil:0723 75 19 75
Fax: 0311 056 050
Mail: nadina.nedelea@intelligentmedia.ro
Blog: nadinanedelea.wordpress.com

Advertisements

2 thoughts on “GALA TEATRULUI TÂNĂR – comunicat de presă

  1. Laurentiu Sandoi says:

    Domnilor, este un moment in care teatrul romanesc are sansa sa revina pe un drum infloritor, pentru ca odata cu moartea marilor actori – exp. Dem Radulescu, Gheorghe Dinica si multi altii, s-a stins. Suntem in colaps, avem actori dar nu are cine sa-i indrume. Studentii la actorie sufera, nu au nici un sprijin si se rateaza inainte de o eventuala afirmare. Odata cu intrarea unui om cu integritatea lui Dan Voiculescu in ceea ce inseamna cultura si teatru ne putem declara norocosi. Dan Voiculescu s-a obisnuit sa surprinda. In ultima vreme intr-un mod foarte placut. Promoveaza tinerii si asta este extrem de important. Eu nu pot decat sa il felicit!

  2. viseonline says:

    E bine că mai există şi iniţiative din astea. Ca să nu mai zică lumea că se promovează numai sexy brăilence. De fapt, cred că-s destule proiecte ok, doar că nu-şi găsesc loc în grila tv şi sunt atât, atât de puţin popularizate… Sper să câştige ceva tineri cu potenţial 🙂

    Sărbători fericite!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s