despre

*Leta Popescu nu este scriitoare, așa încât acest blog trebuie tratat ca atare.


LETA POPESCU (n.1989)
este regizor absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune Cluj. Începând cu anul 2013, Leta activează atât în zona teatrului independent cât și în teatrele de stat. Scrie rar, ca exercițiu de gândire dar dramatizează și intervine în textele pe care le montează.

*Lucrează din 2013 la proiectul „De la proză contemporană românească la spectacol” dramatizând și creând până în momentul de față „Poker” (dramatizare – împreună cu Adriana Hăgan- după „Poker” și „Poker.Black Glass” de Bogdan Coșa);  „Ghinga” (dramatizare – împreună cu Valeriu Cuc și Oana Hoadade –  după „O întâlnire cu cititorii” de Dan Coman) și „Sfârșit” (dramatizare – împreună cu Oana Hodade – după proza scurtă a lui Florin Lăzărescu). Dramatizează, în 2016 „Cel mai mare Gulliver” de Gellu Naum pentru spectacolul de copii cu același nume,  de la Teatrul Gong, Sibiu, regia Alexandru Dabija.

*Colaborează cu Teatrul Național Cluj și Teatrul Național Craiova unde montează spectacole pe texte contemporane. În spațiile independente a montat până în prezent la Reactor, Fabrica de Pensule și Zug.Zone.

*Este membru fondator și președinte al Asociației Reciproca, organizație non-guvernamentală înființată în 2014, cu scop cultural și de responsabilizare civică. Lucrează împreună cu colegii săi (Lucia Mărneanu, Oana Hodade, Lorand Maxim) la proiectul „Focus Atelier”, o lună maraton de ateliere și dezbateri. Obține cu Asociația Reciproca finanțare AFCN pentru proiectul „Troc-rețea de teatru educativ” implementat în martie 2016 în cadrul platformei Focus Atelier 2016. Ca președinte al asociației, Leta Popescu are sub  supraveghere toate proiectele Reciproca pe care le coordonează începând din anul 2014 .

*Colaborează cu Reactor de creație și experiment în cadrul proiectelor „Teen Spirit” (proiect destinat tinerilor liceeni, prin crearea de spectacole dedicate acestora) și „Drama 5” (proiect destinat dramaturgiei românești).

Advertisements

One thought on “despre

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s